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O Repositório Institucional da Universidade Federal Rural da Amazônia (RIUFRA) é um dispositivo de armazenamento e disseminação das obras intelectuais da UFRA, produzidas no âmbito das atividades de pesquisa, ensino e extensão da instituição. É composto de documentos em formato digital, provenientes das atividades desenvolvidas pelo corpo docente, discente e técnico-administrativo da UFRA e por obras elaboradas a partir de convênio ou colaboração entre a instituição e outros órgãos publicados em autoria e/ou coautoria.


  1. Repositório Institucional da Universidade Federal Rural da Amazônia - RIUFRA
  2. CAMPI FORA DE SEDE
  3. Capanema
  4. Capanema - Artigos Científicos
Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.ufra.edu.br/jspui/handle/123456789/2177
Título: Productive viability of sweet pepper (Capsicum chinense [J.] cv. Lupita) using water management with different soil water tensions
Autor(es): LIMA JÚNIOR, Joaquim Alves de
GUERINO, Rafaela da Silva
SILVA, André Luiz Pereira da
OLIVEIRA, Pedro Daniel de
MARTINS, Ivan Carlos Fernandes
BRITO NETO, José Félix de
AVIZ, William Lee Carrera de
Palavras-chave: Nitrogênio
Irrigation management
Soja
Gestão de irrigação
Data do documento: 2017
Editor: Australian Journal of Crop Science
Citação: LIMA JÚNIOR, Joaquim Alves de et al. Productive viability of sweet pepper (Capsicum chinense [J.] cv. Lupita) using water management with different soil water tensions. AJCS, v. 11, n. 12, p. 1651-1656, 2017. Disponível em: http://repositorio.ufra.edu.br/jspui/handle/123456789/2177. Acesso em: .
Abstract: Green pepper has a great prominence in the cuisine of Pará. This plant is cultivated using a low technological level along its production chain. However, in the last few years, there has been an increase in planted area due to a national and international recognition of this vegetable, because it is a substitute for bell pepper. This study aims to evaluate the effects of different soil water tension on the productivity of green pepper cv. Lupita. The experiment design was randomized blocks with four replications. The treatments consisted of five soil water tensions: 15, 25, 35, 45 and 55 kPa as indicative for the moment of irrigation. It is concluded that, to obtain high yield and large fruit sizes (longitudinal and transversal diameter), irrigation should be carried out at the moment when soil water tension is close to 33 kPa at a depth of 0.20 m. To obtain a better efficiency in water use, the irrigation should be performed at a tension close to 30 kPa.
URI: http://repositorio.ufra.edu.br/jspui/handle/123456789/2177
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